Inkerikeskus ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö, joka noudattaa suomalaisten yhdistysten sääntöjä ja jonka toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.
Inkerikeskus ry on vuonna 1995 perustettu neuvonta- ja toimintakeskus. Inkerikeskuksen koko toiminta tukee laissa edellytettyä kotouttamisprosessia koulutuksen, neuvonnan, työhön ohjauksen, oman kulttuurin ja harrastustoiminnan avulla. Asiakkaita palvellaan suomeksi, venäjäksi ja viroksi.
Inkerikeskus ry toimii siltana maahanmuuttajien ja viranomaisten välillä, auttaa maahanmuuttajia omaksumaan käytännön suomen kieltä ja ohjaa työnhakuun liittyvissä kysymyksissä.
Inkerikeskuksen toiminnanjohtaja Laine Huttuselle luovutettiin juhlallisesti 9.5.2014 Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan merkki ansioistaan. Suomen sisäasiainministeri Päivi Räsänen luovutti kunniamerkin etnisten suhteiden neuvottelukunnan ETNO:n aloitteesta, ja merkin on myöntänyt Tasavallan presidentti Sauli Niinistö itsenäisyyspäivänä 6.12.2013.
Nykyinen yhdistyksen toiminta on laajentunut 24 vuotta sitten asetettujen raamien yli. Inkerikeskus ry on iso vakaa järjestö, jossa kehittyy Suomen valtion, Helsingin kaupungin ja hyväntekeväisyysjärjestöjen rahoittamia projekteja. Esimerkiksi nuorisotyö, senioritoiminta, Helsingissä ja Porvoossa toimiva klubi 60+, omaishoitajia tukeva projekti Oma Vene ja ym.
Inkerikeskuksen tiloissa toimivat lasten kehitystä tukeva kerho, kansanmusiikki- ja tanssiryhmät, shakkikerho. Järjestetään myös kesätoimintaa lapsiperheille. Vertaistukiryhmätoiminta eri-ikäisille
ihmisille on yksi parhaista työmuodoista ja sillä on tärkeä rooli Inkerikeskuksen toiminnassa.
Järjestöön kuuluu 750 aktiivista jäsentä pääkaupunkiseudulta. He ovat löytäneet Inkerikeskuksesta sekä monipuolista tukea omien ongelmiensa ratkomiseen että miellyttäviä harrastuksia.
Inkerikeskus on valmis tekemään yhteisiä projekteja muidenkin toimijoiden kanssa. Hyviä kumppanuussuhteita syntyi esimerkiksi Venäjän puolella toimivan Inkeriliiton kanssa, kirjasto Sellon venäjänkielisen osaston kanssa ja monien muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyön lopputuloksena on mielenkiintoiset näyttelyt, ohjelmat ja teemaillat.
Inkerikeskuksella on oma kaksikielinen internetsivusto, joka informoi järjestön toiminnasta, suunnitelmista ja tulevista tapahtumista.
Inkerikeskus ei pysähdy omiin saavutuksiin. Joka vuosi kehitetään uusia projekteja, jotka ovat asiakaskohtaisia ja vastaavat venäjänkielisten maahanmuuttajien tarpeisiin.