Lasten kielellistä kehitystä tukeva toiminta

Inkerikeskus on järjestänyt kaksikielisten (suomi- venäjä) lasten puhekielen kehitystä tukevaa toimintaa jo 17 vuoden ajan.

Kaksikielisten lasten parissa työskentelee Inkerikeskuksen asiantuntijaa Aleksandr Ovtsinnikov.

Hänellä on pitkä kokemus työstä erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa sekä Venäjällä että Suomessa.

Aleksandr Ovtsinnikov on suorittanut puheterapeutin tutkinnon Venäjällä. Aleksandr on auttanut suorittamaan Helsingin yliopiston Nykykielten laitoksen Kielihäiriö monikielisessä yhteisössä- tutkimuksen, jossa tutkittiin kaksikielistä opetusta Suomessa vuosina 2009 – 2013. Hän on osallistunut myös Kaksikielisten lasten kielellisen kehityksen ongelmat – kansainväliseen seminaariin huhtikuussa 2021. Aleksandr Ovtsinnikovin tieteellinen artikkeli suositeltiin osallistumaan Venäjän tiedesäätiön 45. Kansainväliseen tiedetutkimuskilpailuun v.2021.

Aleksandr Ovtsinnikovin työparina on ollut Ekaterina Esselström 17 vuoden ajan. Ekaterina Esselström on varhaiskasvatuksen pedagogi ja psykologi (molemmat tutkinnot suoritettu Venäjällä). Ekaterina on tehnyt käytännön työtä, joka tukee lasten kielellistä kehitystä. Kesällä 2023 Ekaterina on lopettanut työn.

Aleksandrin ja Ekaterinan ovat tehneet tiivistä yhteistyötä suomalaisten asiantuntijoiden kanssa.

Monivuotisen toiminnan aikana Aleksandr Ovtsinnikov ja Ekaterina Esselström ovat auttaneet satoja lapsia. Vanhemmat ovat kiitollisia ja arvostavat suuresti Aleksandrin ja Ekaterinan työtä.

Inkerikeskuksessa lasten kielellistä kehitystä tukeva toiminta toteutetaan iltapäivällä ja järjestetään seuraavasti: henkilökohtainen työ lasten kanssa, konsultoinnit ja koulutukset vanhemmille.

Lisätiedot ja ajanvaraus:

Aleksandr Ovtsinnikov
ajanvaraus vain pe klo 13.00 – 14.00
puh. 050 431 1500