Kulttuuri

Inkerinsuomalainen kansantanssi- ja lauluperinneryhmä Tuulistullaa

tuulistullaa

Inkerinsuomalainen kansanperinne Tuulistullaa esittää inkeriläisiä tansseja ja lauluja. Ryhmän ohjelmaan kuuluu mm. perinteisiä inkeriläisiä piirileikkilauluja, liekkulauluja ja röntyskätansseja. Piirileikkejä tanssitaan välillä pareittain ja välillä piirissä. Piirileikkejä tavataan myös suomalaisessa kansantanssitraditiossa. Röntyskät ovat taas inkeriläisiä tansseja, jotka ovat kehittyneet varsin pitkälle Pohjois-Inkerissä. Röntyskät ovat laadultaan laulutansseja, joille on ominaista päristely eli jalkojen nopea polkeminen lattiaan. Inkeriläislaulujen sanat kuvaavat värikkäästi Inkerin maalaiselämää ja -tapoja. Niissä esiintyy myös kiusoittelua ja napakkaa huumoria rakkauteen liittyvien teemojen ympärillä. Hauskan nimensä Tuulistullaa-yhtye sai samannimisestä inkeriläisestä laulusta. Tanssi- ja lauluryhmän on perustanut 14. syyskuuta 1998 Petroskoin Suomalaisen teatterin näyttelijä Viola Pekkanen, joka toimi silloin Inkerikeskuksen kulttuurisihteerinä. Yhtyeen taiteellisena johtajana oli pitkään toiminut tunnettu ammattilaulaja Arvi Kemppi, joka tunsi inkeriläistä kansanperinnettä pienestä pitäen. Ryhmään kuuluu 12 jäsentä, jotka ovat taustaltaan Karjalan ja Inkerin ulkosuomalaisia. Tuulistullaalaisia yhdistää rakkaus musiikkiin, halu tuntea syvemmin omaa kulttuuriperinnettään sekä mielekäs ja hauska yhdessäolo. He esiintyvät Tuuterin kansallispuvuissa tuoden mukanaan tuulahduksen vanhasta Suomesta ja Inkerinmaalta. Tuulistullaa ylläpitää ja tekee tutuksi Suomessa inkeriläisten rikasta ja ainutlaatuista laulu- ja tanssiperinnettä. Ryhmä on esiintynyt sekä Suomessa että ulkomailla, mm. Ruotsissa, Venäjällä ja Virossa. Harjoituksia pidetään Inkerikeskuksen tiloissa. Ryhmän esityksiä voi kysyä erilaisiin kulttuuri- ja juhlatapahtumiin.
Tuulistullaa harjoittelee Inkerikeskuksessa perjantaisin alkaen klo 16.00

Uudet jäsenet ovat tervetulleita. Ryhmän voi tilata esiintymään ottamalla yhteyttä ryhmänjohtajaan. Esiintymiset viikonloppuisin.


 

Pihapihlaja -kuoro

kuoro

Paluumuuttajien Pihapihlaja -kuoro harjoittelee:
-tiistaisin Inkerikeskuksessa kello 14.30 — 16.00
-torstaisin Itä-Pasilan seurakuntatalolla kello 13-15 (Opastinsilta 6).
Kuoro esittää suomalaisia ja venäläisiä lauluja.

Kuoroon liittymiset ja esiintymispyynnöt:
Enni Pöykkö, puh: 044 557 0908, enni@tunttarulla.com


 

Inkerikeskuksen tiloissa harjoittelevat

Balalaikaorkesteriyhdistys Kalinka ry

 

balalaika

Kalinka harjoittelee maanantaisin klo 18-21. Orkesterin voi tilata esiintymään ottamalla yhteyttä orkesterin johtajaan. .

Orkesteria johtaa Albina Parkkonen, puh: 050 350 2399


 

Mosaiikki-Helsinki-lehti
Rahoittajana Helsingin kulttuutikeskus

 


 

TAITEELLINEN NUKKEKERHO

Lisätietoja puh 045 893 9347 Ilona Vlasenko
vilonessa@gmail.com


Lasten shakkikerho

Lilja Mavricheva
puh. 040 595 9899