Etusivu

Inkerikeskus ry on vuonna 1995 perustettu neuvonta- ja toimintakeskus. Inkerikeskuksen koko toiminta tukee laissa edellytettyä kotouttamisprosesseja koulutuksen, neuvonnan, työhön ohjauksen, oman kulttuurin ja harrastustoiminnan avulla. Asiakkaita palvellaan suomeksi, venäjäksi ja viroksi.

Inkerikeskus ry toimii siltana maahanmuuttajien ja viranomaisten välillä, auttaa maahanmuuttajia omaksumaan käytännön suomen kieltä ja ohjaa työnhakuun liittyvissä kysymyksissä.

Inkerikeskuksen toiminnanjohtaja Laine Huttuselle luovutettiin juhlallisesti 9.5.2014 Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan merkki ansioistaan. Suomen sisäasiainministeri Päivi Räsänen luovutti kunniamerkin etnisten suhteiden neuvottelukunnan ETNO:n aloitteesta, ja merkin on myöntänyt Tasavallan presidentti Sauli Niinistö itsenäisyyspäivänä 6.12.2013.

Tänään toiminta on laajentunut 22 vuotta sitten asetettujen raamien yli. Inkerikeskus ry on iso vakaa järjestö, jonka perusteella kehittyy Valtion, Helsingin kaupungin ja hyväntekeväisyysjärjestöjen rahoittamia projekteja. Esimerkiksi nuorisotyö, senioritoiminta, klubi 60 +, joka toimii Helsingissä ja Porvoossa, omaishoitajia tukeva projekti Oma Vene ja ym.

Inkerikeskuksen tiloissa toimii lasten kehitystä tukeva kerho, kansanmusiikki- ja tanssiryhmät, shakkikerho, järjestetään myös kesätoimintaa lapsiperheille. Vertaistukiryhmätoiminta eri-ikäisille
ihmisille on yksi parhaista työmuodoista ja sillä on tärkeä rooli Inkerikeskuksen toiminnassa.

Järjestöön kuuluu 750 aktiivista jäsentä pääkaupunkiseudulta. He löysivät Inkerikeskuksesta sekä monipuolista tukea omien ongelmiensa ratkomiseen, että miellyttäviä harrastuksia.

Inkerikeskus on valmis tekemään yhteisiä projekteja muidenkin toimijoiden kanssa. Hyviä kumppanuussuhteita syntyi, esimerkiksi, Venäjän puolella toimivan Inkeriliiton kanssa, kirjaston Sello venäläisen osaston kanssa ja monien muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyön lopputuloksena on mielenkiintoiset näyttelyt, ohjelmat ja teemaillat.

Inkerikeskuksella on oma kaksikielinen internetsivusto, joka informoi järjestön toiminnasta, suunnitelmista ja tulevista tapahtumista.
Inkerikeskus ei pysähdy omiin saavutuksiin. Joka vuosi kehitetään uusia projekteja, jotka ovat asiakaskohtaisia ja vastaavat venäjänkielisten maahanmuuttajien tarpeita.