Neuvontapalvelu

Neuvontapalvelu

Neuvontapalvelu auttaa sinua suomen, venäjän ja viron kielellä viranomaiskäytännöissä, hakemusten täytössä ja yleensä elämään ja Suomessa asumiseen liittyvissä asioissa. Soita, varaa aika henkilökohtaiseen tapaamiseen tai tule käymään.

Palvelemme maanantaista perjantaihin klo 9.00-15.00

Asiakkaita pyydetään kohteliaimmin varaamaan aikaa neuvontapalvelun työntekijän vastaanotolle!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse:
toimisto@inkerikeskus.fi
puh. 050 557 6761
puh. 050 436 8227

Inkerikeskuksen Neuvontapalvelu kohderyhmänä ovat inkerinsuomalaiset paluumuuttajat ja sen lisäksi venäjänkieliset maahanmuuttajat, jotka tulevat Suomeen perhesyistä, työn perässä sekä opiskelun ja pakolaisuuden vuoksi.

Tavoitteena on kehittää ohjaus- ja neuvontatoimintaa maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat apua ja neuvoa arkipäivän asioissa tai kokevat kotoutumisessaan sosiaalisia ja psykologisia vaikeuksia. Palvelua annetaan suomen, venäjän ja viron kielellä.

Projekti koostuu Neuvontapalvelusta ja Infopäivistä. Neuvontapalvelun toiminta on aloitettu vuonna 1996 ja on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA:n) rahoittama.

Paikka: Inkerikeskus ry, Torikatu 3(2 krs), 00700 Helsinki

Infopäivät

Infopäivät ovat viikon pituiset tiedotuspäivät vastaa tuleville maahanmuuttajille ja muillekin asiasta kiinnostuneille. Infopäivinä käsitellään mm. sosiaaliturva Suomessa, asuminen, terveydenhoito, työ- ja elinkeinotoimiston palvelut, eläketurva, lapsi- ja aikuiskoulutus Helsingissä, maahanmuuttajan oikeudet/velvollisuudet, evankelis-luterilaisen kirkon palvelut Helsingissä.

Vuosittain järjestämme kaiken kaikkiaan kuusi Infopäiväjaksoa. Tilaisuudet pidetään venäjän kielellä. Tarkemmat tiedot Infopäivien ohjelmasta:

Infopäivät v. 2020:

3.02 – 7.02

6.04 – 9.04

8.06 – 12.06

3.08 – 7.08

5.10 – 9.10

7.12 – 11.12

 

Jatkoinfopäivät

Jatkoinfopäivät toteutetaan asiakkaiden tulevien tarpeiden mukaan. Jatkoinfopäivät ovat keskustelu- ja informaatiotilaisuudet, joissa paluumuuttajat saavat kysyä heitä askarruttavia asioita asiantuntijoiltа.