Neuvontapalvelu

Neuvontapalvelu

Neuvontapalvelu auttaa sinua suomen ja venäjän kielillä viranomaiskäytännöissä, hakemusten täytössä ja yleensä elämään ja Suomessa asumiseen liittyvissä asioissa. Soita, varaa aika henkilökohtaiseen tapaamiseen tai tule käymään.

Palvelemme maanantaista perjantaihin klo 9.00-15.00

Asiakkaita pyydetään kohteliaimmin varaamaan aika neuvontapalvelun työntekijän vastaanotolle!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse:
info@inkerikeskus.fi
puh : 050 557 6761
050 436 8227

Inkerikeskuksen Neuvontapalvelu kohderyhmänä ovat inkerinsuomalaiset paluumuuttajat perheineen, avioliittoon, työhön tai opiskelemaan tulleet venäjänkieliset henkilöt.

Tavoitteena on kehittää ohjaus- ja neuvontatoimintaa maahanmuuttajille, jotka tarvitsevat apua ja neuvoa arkipäivän asioissa tai kokevat kotoutumisessaan sosiaalisia ja psykologisia vaikeuksia. Palvelua annetaan suomen ja venäjän kielillä.

Projekti koostuu Neuvontapalvelusta ja Infopäivistä. Neuvontapalvelun toiminta on aloitettu vuonna 1996 ja on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama.

Paikka: Inkerikeskus ry, Torikatu 3(2 krs), 00700 Helsinki

Infopäivät

Infopäivät ovat viikon pituiset tiedotuspäivät vastaa tuleville maahanmuuttajille ja muillekin asiasta kiinnostuneille. Päivillä käsitellään mm. sosiaaliturva Suomessa, asuminen, terveydenhoito, työ- ja elinkeinotoimiston palvelut, eläketurva, lapsi- ja aikuiskoulutus Helsingissä, maahanmuuttajan oikeudet/velvollisuudet, evankelis-luterilaisen kirkon palvelut Helsingissä.

Vuosittain järjestämme kaikkiaan kuusi Infopäiväjaksoa. Tilaisuudet pidetään venäjän kielellä. Tarkemmat tiedot Infopäivien ohjelmasta:

Infopäivät v. 2018:

6 — 10.08

8 — 12.10

3 — 6.12

 

Jatkoinfopäivät

Jatko-infopäivät toteutetaan asiakkailta tulevien tarpeiden mukaan. Jatko-infopäivät ovat keskustelu- ja informaatiotilaisuus, jossa paluumuuttajat saavat kysyä heitä askarruttavia asioita asiantuntijoiltта