Retki Turkuun

Inkerikeskus on järjestänyt jäsenilleen päiväretken Turkuun ja Naantaliin 25. heinäkuuta 2019. Kiertoajelu Turussa, käynti Turun linnassa ja tuomiokirkossa sekä Naantalin kirkkoon tutustuminen ovat herättäneet ihailua ja iloa kaikilla retkeen osallistuvilla.

Turun linna on 1200- luvun lopussa Aurajoen suulle perustettu linna Turussa.

Turun tuomiokirkko on Suomen kansallispyhäkkö ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pääkirkko. Se vihittiin tuomiokirkoksi vuonna 1300. Turun palon 1827 jälkeen Turun tuomiokirkolle tehtiin palossa tuhoutuneet sisustus ja torni.

Naantalin kirkko on Turun tuomiokirkon jälkeen Suomen toiseksi suurin keskiaikainen kivikirkko. Naantalin kirkon historia on Suomessa ainut laatuaan, sillä se rakennettiin aikoinaan kirkonmäellä sijainneen katolisen birgittalaisluostarin kirkoksi. Luostarin rakennusluvan allekirjoituspäivää 23.8.1443 pidetään myös Naantalin kaupungin perustamispäivänä. Nykyään kirkko on ainoa luostarista jäljellä oleva rakennus.

Retkeen osallistuneet kiittävät Svetlana Teltevskajaa matkan järjestämisestä ja Elina Pennasta mielenkiintoisesta opastuksesta.