Kanerva kukoisti Helsingissä

Elokuun loppuvälissä Helsingissä pidettiin Venäjän tiede-ja kulttuurikeskuksen järjestämä ensimmäinen suomalais-ugrilaisen kulttuurin Veresk eli Kanerva niminen festivaali.

Veresk festivaalin aikana oli erinomainen mahdollisuus tutustua suomalais-ugrilaisten kansojen alkuperäiseen kulttuuriin menneisyydestä nykyaikaan. Ohjelmaan kuuluivat joukkuet ja esiintyjät Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Suomea edusti Tuulitulla yhtye, joka on perustettu 20 vuotta sitten Inkerikeskuksen siiven alla. Kaikki nämä 20 vuotta jotkut yhtyeen jäsenistä ovat ihan alusta asti vakituisesti tässä tiimissä.

Miksi he pitävät tärkeänä ja välttämättömänä säilyttää meidän aikanamme pienten kansojen perinteet ja kulttuuri ja miten yhtye luotiin, kerromme seuraavassa ”vuosipäiväisessä” haastattelussa. Seurakaa julkaisujamme!