Työllistymisen esteiden voitto

Viime viikolla kesätauon jälkeen jatkoi toimintaansa Ohjaus-ja tukipiste proekti, jonka tavoitteena on lisätä aktivisuutta venäjänkielisille työttömille, voittaa työllistymisen esteitä, työnhaun taitojen muodustuminen ja työttömien sekä työssä olevien elämänlaadun parantaminen.
Proekti toteudetaan STEA:n taloudellisella tuella.
Kuuden ensimmäisen kuukauden aikana oli kootu 6 ryhmää eli noin 50 henkilöä, jotka ovat läpäisseet kahden kuukauden koulutus. Proektin aikana sai vapaasti ottaa suomen kielen kursseja (ne jatkuvat myös kesälomien jälkeen), tapaaminen Suomen työnantajien ja rekrytointi yrityksien kanssa, esimerkiksi VMP Group Oy, RealClean Suomi Oy Suomen Ammattiliittojen SAK Union ym. Koulutuksen päätettyä yli 10 henkilöä ovat löytäneet itselleen harjoittelu-,opiskelu- tai jopa työpaikan.
Osallistujien mukaan Ohjaus- ja tukipiste proekti oppitunnit eivät olleet turhaan. Useimmat heistä ovat saaneet vinkkejä KELAn sekä TE-toimiston sääntöjen ja vaatimuksien pärjämiseen. He osavat nyt täyttää työhakemuksia, tehdä CV, saivat paljon uutta tietoa.
Aikataulu TÄSSÄ: Elokuu – syyskuun ryhmät ovat jo kootu.
Ilmoittautua proektiin saa puh.:
Oksana Tikka 050-373 43 48
Galina Kulajeva 040-053 12 85