Ruiskukukkia äidille

Kuten oli ilmoitettu ennen Inkerikeskukseessa on järjestetty ”Akvarelli ja öljy” näyttely; jossa on edustettu lahjakkaiden taiteilijoiden Viktoria Brusilovan ja Elena Dakelinan maalauksia. Tutustua heidän luomistöihin saa toukokuun loppuun asti.On mahdollista myös ostaa kiinnostavia maisemamaalauksia, muotokuvia ja naturemorteja.

Eräätä henkilöä, joka tulee näyttelyavajaisiin odottaa yllätys. Meidän pitää löytää maalauksia huomaavaisesti tarkasteltavaa rouvaa. Siis onko arvoituksellista?

Kertoo Elena Dakelina:

Hän kysyy muuten ”Eikös teillä ole ruiskukukkia sattumalta? Äitini pitää niistä kovasti.” Se oli keski-ikäinen surusilmissä nainen.  Minä olin miettimässä muutaman päivän sitä tarinaa, joka voisi olla taman kysymyksen taustana. Minulla ei ollut ruiskukukkia… Mutta tämä juttu oli aina mielessääni. Elävästi kuvittelin itselleen tämän rouvan äitiä, joka kauan sitten on nähnyt ruiskukukkienpeltoja ja säilyttänyt ne muistiinsa.Luultavasti hän on kertonut moneesti tyttärelleen niistä kukista ja nyt tytär haluaa lahjoittaa äidilleen vaikkapa ruiskukukkamaalaus.

Voi että…niitä ei ole kenelläkään…

Tästä hetkestä Elena jätti akvarellit ja alkoi öljymaalauksia, koska öljymaalilla saa parempi näyttää peltokukkien rakenne ja hellyys.

Muutama päivä töitä ja Inkerikeskuksessa jonkun äitiä odottaa kukkakimppu.

Täytyy vaan löytää tämän asiakkaan. Tunnetteko te hänet?