Inkerikeskus TE- livessä Maahanmuuttaneiden onnistumisia ja haasteita työelämässä.

Tässä TE-live-sarjassa pääset tutustumaan asiantuntijoiden ja maahanmuuttaneiden työssäkäyvien henkilöiden puheenvuorojen kautta, että miten työyhteisön osaamista voi kasvattaa maahanmuuttaneen henkilön palkkaamisella.

Ensimmäisessä osassa kuullaan Inkerikeskus ry:n projektikoordinaattori Oksana Tikkaa ja Think Africa ry:n asiantuntija Cucu Wessehiä. Oksana ja Cucu kertovat omien järjestöjensä toiminnasta ja miten heillä autetaan asiakkaita mm. asettautumisessa suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään sijoittumisessa sekä keskustellaan, että mitä hyötyä työyhteisölle on maahanmuuttaneiden palkkaamisesta. Lisäksi näemme kaksi ennakkoon äänitettyä haastattelua. Tulkkiopintojensa aikana Anna toimi tulkkina Inkerikeskus ry:n asiakkaiden ja viranomaisten välillä ja kertoo videolla haasteista, mitä erikielisyys voi aiheuttaa. Viestinnän erityisasiantuntija Michael Bruce on puolestaan päässyt etenemään mukavasti työurallaan Suomessa kansainvälisessä työyhteisössä englannin kielellä ja kertoo siitä, miten hän työllistyi nykyiselle työnantajalleen IQM:lle.

Tätä TE-live-lähetystä on ollut rakentamassa Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO, Inkerikeskus ry, Think Africa ry, ELY-keskus, TE-palvelut / EURES ja TE-live Häme. Lähetys kytkeytyy Talent Boost-toimenpideohjelmaan.

TE-live-lähetystä voidaan katsoa alla olevan linkin kautta: