Matka Haapsaluun

Inkerikeskus on järjestänyt jäsenilleen kylpylämatkan Haapsaluun 12.07.- 19.07.2020. 

Kylpylähotelli Laine on Länsi-Viron kauneimmassa ja rauhallisemmassa kaupungissa Haapsalun lahden ja Väikse Viigin rannalla, josta on hurmaavalla merinäköala.Haapsalu kutsutaan Pohjoismaiden Venetsiaksi. 

Kaupungissa on asunut, lomaillut ja työskennellyt paljon historiallisia merkkihenkilöitä.

Haapsalussa ovat terveyttään kohentaneet ja rauhasta nauttineet tsaarit Pietari I Suuri, Aleksanteri I, Aleksanteri II, Aleksanteri III ja Nikolai II. 

Vuonna 1867 vietti Haapsalussa kesäänsä maailmankuulu venäläinen säveltäjä Pjotr Tsaikovski, joka sävelsi täällä osan ensimmäiseen oopperaansa “Vojevooda” sekä instrumentaalikappaleet “Muistoja Haapsalusta”.

Kuuluisa venäläinen taidemaalari ja teatteritaitelija Nikolai Roerichin viimeiseltä vierailultaan vuonna 1910 ovat peräisin sellaiset tunnetut teokset kuten “Merien takana suuret maat” ja “Varjaagin motiivi”.

Näkemisen arvoinen arkkitehtoninen helmi on 1200-luvulla perustettu Haapsalun piispanlinna, johon kuuluu Haapsalun tuomiokirkko.

Inkerikeskuksen jäsenet ovat saaneet rentouttavia ja parantavia hoitoja, uineet, ottaneet aurinkoa, viettäneet aikaa hotellin vesi- ja saunakeskuksessa sekä nauttineet kävelyretkistä kaupungissa, Haapsalun linnassa ja Laine- hotellista minuutin päässä olevalla rantapromenadilla.

Oli todella rentouttava loma!

Kylpylämatkaan osallistuneet kiittävät Svetlana Teltevskajaa matkan järjestämisestä.