Etusivu

Inkerikeskus ry on vuonna 1995 perustettu neuvonta- ja toimintakeskus inkerinsuomalaisille paluumuuttajille ja heidän perheilleen. Inkerikeskuksen koko toiminta tukee laissa edellytettyä kotouttamisprosessia koulutuksen, neuvonnan, työhön ohjauksen, oman kulttuurin ja harrastustoiminnan avulla. Inkerikeskuksen asiakkaita palvellaan suomeksi, venäjäksi ja englanniksi.

Inkerikeskus ry toimii yhdyssiteenä maahanmuuttajien ja suomalaisten viranomaisten välillä. Yhdistys edistää suomen kielen opiskelua järjestämällä kielen kursseja. Inkerikeskus auttaa maahanmuuttajia työllistymään Suomessa.

Inkeriläisten historian ja kulttuurin sälyttäminen kuuluu Inkerikeskuksen päätavoitteisiin. Inkerikeskuksen tiloissa järjestetään kulttuuritilaisuuksia, luentoja ja kerhotoimintaa eri-ikäisille ihmisille harrastusten mukaan.

Inkerikeskus antaa neuvontaa ja apua lapsiperheille mm. koulukäyntiin liittyvissä asioissa. Inkerikeskuksessa toimii puheterapeutti ja lasten psykologi. Tarvittaessa Inkerikeskuksen edustaja käy oppilaitoksessa selvittämässä erilaisia ongelmia.

Inkerikeskuksessa on järjestetty puhelin neuvonta nuorisolle, joka auttaa nuoria opiskelupaikan ja ammatin valinnassa.

Inkerikeskuksen toiminnanjohtaja Laine Huttuselle luovutettiin juhlallisesti 9.5.2014 Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan merkki ansioistaan. Suomen sisäasiainministeri Päivi Räsänen luovutti kunniamerkin etnisten suhteiden neuvottelukunnan ETNO:n aloitteesta, ja merkin on myöntänyt Tasavallan presidentti Sauli Niinistö itsenäisyyspäivänä 6.12.2013.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta perustettiin C. G. E. Mannerheimin päätöksellä 28.1.1919. Ritarikunta korvasi Vapaudenristin ritarikunnan samana päivänä lakkautetun toiminnan. Kunniamerkin myöntämisen kriteerinä on ”palveleminen valtion ja kansan hyväksi”. Kunniamerkin nimi symboloi valkoisia ruusuja, jotka on aseteltu Suomen vaakunan päälle. Kunniamerkkiä myönnetään Suomen kansalaisille ja ulkomaalaisille.

Onnittelemme lämpimästi Laine Huttusta ansaitusta palkinnostaan!

Inkerikeskuksen henkilökunta

Suomennos: Maria Lepistö