Часто задаваемые вопросы

1.Mistä löytäisin kielikursseja?

INKERIKESKUS
Inkerikeskus järjestää suomen kielen alkeis- ja jatkokursseja:
Inkerikeskuksen kurssit

KANSANOPISTOT
Kansanopistot tarjoavat myös suomen kielen kursseja. Kansanopisto on monipuolista koulutusta tarjoava aikuisoppilaitos. Suomessa on on 91 kansanopistoa.
www.kansanopistot.fi

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELINEN TYÖVÄENOPISTO
Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto järjestää alkeiskursseista pitkälle edenneiden opiskelijoiden keskustelukursseihin:
Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto
По-русски

 

2.Miten löytäisin suomalaisia ystäviä?

Punaisen Ristin maahanmuuttajien ystävävälitys auttaa maahanmuuttajia ja suomalaisia tutustumaan toisiinsa. Mene käymään Maahanmuuttajien ystävävälitykseen, joka sijaitsee Betania -talossa Helsingin Punavuoressa. Voit ottaa sinne yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla. Kerro toivomuksesi ystävästä ja omat yhteystietosi.

Maahanmuuttajien ystävävälitys ja neuvonta Helsingissä
Betania-talo, Perämiehenkatu 13, 00120 Helsinki
Puhelin: (09) 3104 4635
Sähköposti: spr.etela-helsinkiredcross.fi
Päivystys: ma 17-19
Punaisen ristin ystäväpalvelut

3.Miten löytäisin vapaaehtoistyötä?

Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön neuvottelukunta pitää yllä Vapaaehtoistoiminta Helsingissä -nimistä nettisivustoa. Sivuille on koottu kattava tietopaketti vapaaehtoistyömahdollisuuksista. Päästäksesi mukaan toimintaan voit ottaa yhteyttä vapaaehtoistyön koordinaattoreihin tai suoraan vapaaehtoistoimintaa tarjoaviin järjestöihin. Yhteystiedot ja tarkemmat ohjeet löytyvät sivuilta.
www.vapaaehtoistoiminta.fi

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (Finnish Branch of Service Civil International) järjestää Suomessa kansainvälisiä vapaaehtoistyöleirejä sekä välittää vapaaehtoisia ulkomaisille leireille. Vuosittain eri puolella maailmaa järjestetään noin tuhat kansainvälistä työleiriä.

Leireille voi hakea jokainen 18 vuotta täyttänyt; yläikärajaa ei ole! Kannattaa tutustua KVT:n sivuilta löytyviin vapaaehtoisleiriläisten kertomuksiin: etusivun yläreunan linkistä «Vapaaehtoiseksi maailmalle» ja vasemman reunan linkeistä «Perusleiritarinoita» ja «Etpo-tarinoita» (Etelän leirit).
www.kvtfinland.org

Suomen Punaisen Ristin sivuilta löytyy ajantasainen lista Punaisen Ristin osastoista, jotka etsivät vapaaehtoisia. Voit myös ottaa yhteyttä lähimpään SPR:n piiriin tai osastoon ja kysy minkälaiseen toimintaan sinua tarvittaisiin.
Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi